Flatgebouw valt om

Mij flat staat hier al even, ik denk al minstens 5 jaar. Ergens anders hier in Shanghai is echter enige tijd geleden een flat omgevallen. Ja, niet in elkaar gestort, maar omgevallen. Ik stond er ook wel even van te kijken.

omgevallen-flat-2

omgevallen-flat-1

omgevallen-flat-3

omgevallen-flat-4

omgevallen-flat-5

Één bouwvakker zou omgekomen zijn. Tegen zoiets beschermd je bouwhelm je inderdaad niet zo goed. Het gebouw lijkt verder nog bijna helemaal intact. Zegt toch wel iets over hoe stevig het moet zijn geweest.

De oorzaak zou een ondergrondse verschuiving zijn geweest. Aan de ene kant van het flatgebouw werd een parkeerkelder gegraven, terwijl de grond hiervan aan de andere kant van het gebouw tot 10 meter hoog werd opgestapeld. Toen het ging regenen, werd de druk het gebouw te veel.

omgevallen-flat-tekeningTussen de flats van mijn compound is ook een parkeerkelder. Als hier een flat omvalt, valt hij echter tegen tegen een ander gebouw aan.

Ik ben op zich wel benieuwd naar de dreun die zo’n flat geeft als hij om valt.

1 reactie

  1. Peter van de Poel Says:

    Zit ik hier op 5 hoog met mijn bijbaantje ;-)

RSS feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Een reactie plaatsen