Over Hans

Hoi, ik ben Hans.

Op zes januari negentienhondernegentig kwam ik ter wereld in het dorpje Doorn. Nadat ik me daar begon te vervelen, verhuisden ons gezin naar Best waar ik verder opgroeide. Dit opgroeien ging door totdat ik één meter en vijfennegentig centimeter lang was. Daar hield het uiteindelijk op.

Nadat ik de havo afrondde in Eindhoven, ging ik studeren aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Small Business en Retail Management zou het worden, dat wilde ik al sinds de 3e klas van de middelbare school. Ik wilde toen graag supermarktondernemer worden, een droom die na een jaar of 2 gelukkig langzaam was weggewaaid.

Op 1 april 2008 reisde ik af naar de Kamer van Koophandel om mijzelf in te laten schrijven in het handelsregister. Ik zou mensen met computerproblemen gaan helpen en adviseren en zo de eerste stappen zetten in de wondere wereld van het ondernemerschap. Veel mensen heb ik mogen helpen en blij maken. Of ze nu blij werden van het feit dat hun computer weer werkte, of van de belachelijk lage tarieven die ik vroeg, ze waren in ieder geval meestal weer blij.

Op 1 april 2009 liet ik dit onderdeel van mijn bedrijf definitief vallen. Ik runde inmiddels enkele weblogs, en deze begonnen het dermate goed te doen dat ik ze integreerde in mijn onderneming. Ook de naam werd veranderd. “Van Leersum Computerdiensten” veranderde in “Excentriek”, wat staat voor uniek, apart en origineel.

In 2008 besloot ik dat ik maar eens wat meer van de wereld moest gaan bekijken. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn stage in het najaar van 2009, zou in China zijn. De berichten over deze prachtige tijd in Shanghai, vind je in de categorie China.

In de winter van 2010/2011 heb ik de minor Asian Trade gevolgd, aan de Avans Hogeschool in Breda. Vervolgens ben ik in de lente van 2011 afgestudeerd voor mijn studie Small Businnes and Retail Management op een eigen project. Samen met een goede vriend heb ik intensief onderzoek gedaan naar het runnen van een bedrijf in luxeartikelen en luxemarketing. Dit was onderdeel van een haalbaarheidsstudie waarmee we onderzochten of het mogelijk was om een nieuw merk voor speedboten op de markt te zetten. Dit bleek mogelijk en

In de lente van 2011 begon ik ook een een andere uitdaging: het runnen van een eigen webwinkel. Na vele maanden van brainstormen, discussiëren en bouwen aan de fysieke webwinkel zag Trampolineplezier in maart 2011 het levenslicht. Trampolineplezier is een webwinkel in trampolines en accessoires. Ik erger me regelmatig aan de slechte service van veel webwinkels. Ingewikkelde websites, onvriendelijk personeel, slechte beantwoording van vragen en meer. Met Trampolineplezier wil ik dit beter doen. Sinds 2014 werk ik samen met Van Ee Buitenspeelgoed, een retailer in duikelrekken, schommels en andere speeltoestellen.

Van 2011 tot 2013 studeerde ik Bedrijfscommunicatie en Digitale Media (onderdeel van de Communicatie en Informatiewetenschappen) aan de Tilburg University. Op dit moment houd ik me voornamelijk bezig met linkbuilding.